Loviisan Sibeliuspäivät

FACEPROFIILI

tanssiARTesaani - NoCore:Strömfors

la 16.9 & su. 17.9. klo 14.00
Strömforsin tehdas (Ahlströmintie 1)

”NoCore” on sukupuoliodotuksista ja monikulttuurisuudesta pohjautuva yhteisötaideprojekti. ”NoCore: Strömfors” on syntynyt 2 viikonlopun työpajan kautta, jolloin osallistujat, harrastajat ja aloittelevat tanssijat, on ohjattu luomaan liikkeitä ja ääntä käyttäen vanhaa tehdasta inspiraationa. Esityksen visuaalisia ja musiikillisia elementtejä ovat tehtaassa sijaitsevat hitsaus-, jauhamis-, poraus- ja rautalaitteet. Performanssi esittää kuinka ryhmissä luotujen ihmisten toiminnot voivat kohdata ja yhdistyä voiman virtaan… työvoiman virraksi.

Kaikki hankkeeseen osallistujat majoittuvat Ruotsinpyhtään kylässä, jossa he tutustuvat teemaan, ympäristöön ja kyläyhteisöön. Tehdasympäristö toimii inspiraationa ja tunteiden alullepanijana: vanhassa tehtaassa työskennelleillä ihmisillä oli erityinen voima ja sitkeys pystyä selviytymään kovasta työstä ja jokapäiväisestä elämästä tiiviissä kyläyhteisössä.

tanssiARTesaani tekee tässä projektissa yhteistyötä avoimen haun kautta valitun muusikon ja valo-/videosuunnittelijan kanssa laajentaakseen yhteistyötä ja saadakseen uusia vaikutteita.

Koreografia: Beniamino Borghi

Musiikki: Tatu Vanhatalo

Valot ja video: Ilmari Paananen, Bambú

Kesto: n. 60min

Liput: 20€/ 10€ (opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet)

Tukijat: TAIKE, Föreningen Konstsamfundet, Svenska Kulturfonden, Loviisan kaupunki, Strömforsin Yrityspuisto Oy 

Kuva: Emilie Mauger