Loviisan Sibeliuspäivät

FACEPROFIILI

tanssiARTesaani - NoCore: Strömfors

lö. 16.9. & sö. 17.9 kl. 14.00
Strömfors fabrik (Ahlströmsvägen 1)

”NoCore” är ett lokalt konstprojekt baserat på genusförväntningar och mångkultur. ”NoCore: Strömfors” föddes genom en workshop på 2 veckoslut, under vilken deltagarna, bestående av amatör- och nybörjardansare, handleddes att skapa rörelser och ljud med den gamla fabriken som inspirationskälla. Svetsning, slipning, borrning och diverse järnkomponenter fungerar som visuella och musikaliska inslag i föreställningen. Performansen visar hur människors handlingar skapade i grupp kan mötas och smälta samman till ett maktflöde…ett flöde av arbetskraft.

Alla deltagare vistas i Strömfors, där de får bekanta sig med temat, miljön och bysamhället. Fabriksmiljön fungerar som en inspirationskälla och ett initierande till känslor: människorna som arbetade i den gamla fabriken hade en speciell styrka och resiliens för att kunna klara av det hårda arbetet och vardagen i ett sammansvetsat bysamhälle. tanssiARTesaani samarbetar i projektet  med en musiker och en ljus-/videodesigner som valts ut genom en OPEN CALL-metod, för att utöka samarbeten och få nya influenser.

Koreografi: Beniamino Borghi

Musik: Tatu Vanhatalo

Ljus och video: Ilmari Paananen, Bambú

Längd: ca. 60min

Biljetter: 20€/ 10€ (studerande, arbetslösa, beväringar och civiltjänstgörare)

Understöd: Centret för konstfrämjande, Föreningen Konstsamfundet, Svenska Kulturfonden, Lovisa stad, Strömfors Yrityspuisto Oy

Foto: Emilie Mauger