Loviisan Sibeliuspäivät

FACEPROFIILI

Artistit

Salla Hakkola on kansainvälisesti palkittu harpisti-säveltäjä, laulaja ja performanssitaiteilija, joka toimii useissa genreissä kansanmusiikista kokeelliseen nykymusiikkiin. Säveltäjänä hän on tunnetuin musiikistaan mobiilipeleihin kuten Angry Birds, Clash of Clans ja Merge Mansion. Hän on työskennellyt lukuisten Suomen eturivin muusikoiden ja artistien kanssa, ja hänen teoksiaan ovat kantaesittäneet mm. HKO, Avanti!, Kampin laulu, Ahjo Ensemble ja Seattle Symphony Orchestra.

Tomas_seepia_Jari FlinckCROP

Tomas Takolander on Loviisan Sibeliuspäivien taiteellinen johtaja. Hän on Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi kahdesti valmistunut kuoron- ja orkesterinjohtaja, instrumentalisti, laulaja, säveltäjä ja sovittaja.

Aino Peltomaan, Ilkka Heinosen ja Juho Myllylän muodostama Ensemble Gamut! -yhtye yhdistää musiikissaan harvinaisella tavalla keskiaikaisia soittimia ja elektroniikkaa.

SoulsistersCROP

SoulSisters on pitkän linja lauluyhtye, joka on ääni keskiössä aina rohkeasti tarttunut eri musiikkityyleihin jo vuodesta 2007. Nyt mukaansatempaava kolmikko kiertää orkestereineen itse sovittamallaan Swing Noir -kabaréella. Kolme ääntä – soundia kuin pienessä kylässä!

Kalle piano(1)

Loviisalainen muusikko, säveltäjä ja jazzpianisti Kalle Katz  on soittanut useiden kotimaisten eturivin jazz-muusikoiden kanssa. Katz improvisoi konsertin pianolla, hakien inspiraationsa yleisön antamista aiheista, anekdooteista, muistoista ja sanoista. 

amandine

Amandine Doat on ranskalainen sirkustaiteilija ja tanssija, joka on mm. Cirques de Puces perustajajäsen.

Luis_Sartori_do_Vale_kuva_André_BaumeckerCROP

Luis Sartori do Vale on sirkustaiteilija, visuaalinen taiteilija ja ohjaaja Brasiliasta. Hän on esiintynyt lukuisissa tuotannoissa ympäri maailmaa.

Beniamino Borghi on italialainen tanssitaiteilija, joka keskittyy nykytanssiin ja sen muodostamaan vuoropuheluun muiden taiteenmuotojen kanssa. Vuonna 2017 hän perusti Loviisaan tanssiARTesaani-tanssiryhmän.

Porvoonseudun musiikkiopisto
on alueellinen taideoppilaitos, joka
tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille
mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti musiikkia Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Mäntsälässä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa
ja Sipoossa.

Tatu Vanhatalo on moniulotteinen nykytaiteen musiikintekijä ja äänisuunnittelija. Hän on kirjoittanut ja säveltänyt musiikkia vuodesta 1998, mutta viime vuosina hän on työskennellyt enemmän monitaiteellisemmissa projekteissa.

tanssiARTesaani on luonut NoCore-projekteja vuodesta 2017. Tuotokset kokoavat yhteen erilaisia ​​tanssista kiinnostuneita ja rohkeita ihmisiä, jotka halusivat ilmaista itseään kehon liikkeiden kautta.

tanssiARTesaanin tavoitteena on tuoda nykytanssia ja esittäviä taiteita laajemmalle yleisölle sekä edistää yleisön vuorovaikutusta aktiivisten reaktioiden kautta. Yhdistys tukee jokaista tuotantoa varmistaen yhteistyön järjestöjen ja ammattitaiteilijoiden kanssa, sekä auttaa luomaan aloittelijoille ja harrastajille suunnattuja projekteja.

ElinaM-AdobeRGB1

Elina Mieskolainen on loviisalainen freelance-viulisti ja kulttuurin moniottelija tehden töitä paitsi lukuisissa musiikkiprojekteissa myös tekstiilitaiteen ja kehonhuollon parissa. Hänen missionsa muusikkona on tehdä erilaisia projekteja, jotka tuovat esiin musiikin moninaiset käyttömahdollisuudet eri yhteyksissä.

Laura Saari on helsinkiläinen sellisti, joka toimii päätyössään Lauttasaaren musiikkiopistossa sellonsoiton ja yhteismusisoinnin opettajana.  Muusikkona hän soittaa säännöllisesti Hyvinkään orkesterissa sekä useissa kamarimusiikkiyhtyeissä

Annika Palm syntyi Helsingissä jossa hän aloitti 4 vuotiaana pianonsoiton. Hän on opiskellut sekä Conservatoire National Supérieur de Musique de Parisissa, Lontoossa Guildhall School of Music and Dramassa ja suorittanut maisteritutkinnon Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Teppo Koivisto ja Tuija Hakkila. Annika on esiintynyt lukuisissa tunnetuissa konserttisaleissa Euroopassa, joista mainittakoon mm. Salle Cortotissa Pariisissa, St. Martin in the Field -, LSO St. Luke’s – ja St. James’ Piccadilly -kirkot ja Purcell Room Lontoossa.

Vuonna 2008 Annika perusti AND-ensemblen, joka on suomenruotsalaisen musiikin soittamiseen erikoistunut kamarimusiikkiryhmä. Hän muutti takaisin Suomeen 2015 yli 20 ulkomaan vuoden jälkeen. Hän on kiinnostunut myös opetuksesta ja tämän vuoden toiminut pianosoiton opettajana Espoon musiikkiopistossa sekä antanut mestarikurssin Länsi-Helsingin musiikkiopistossa.

IMG_1467

ISBU trio on Sibelius-Akatemian nuoriso-osaston opiskelijoista koostuva kokoonpano, joka on aloittanut toimintansa syksylla 2021.

Isabella Pätiälä opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemian nuoriso-koulutuksessa. Sitä ennen hän on opiskellut Helsingin Konservatoriossa. Hän on osallistunut useille mestarikursseille ja ottanut osaa kilpailuihin Suomessa sekä ulkomailla.

Albert Sahlström  aloitti viulunsoiton viisivuotiaana ja on syksystä 2018 lähtien opiskellut Janne Malmivaaran oppilaana Sibeliusakatemian nuorisokoulutuksessa. Tämän lisäksi Albert opiskelee Jousiakatemiassa Porvoossa.

Saima Malmivaara aloitti 5-vuotiaana sello-opintonsa Turun konservatoriossa ja vuonna 2021 hän pääsi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa opettajana Tuomas Ylinen. Saima opiskelee myös Jousiakatemiassa.

Trio on palkittu Ilmari Hannikaisen pianokamarimusiikkikilpailussa alkuvuodesta 2023.